Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

O Αστέρας Λάρισας Νικητής στο τουρνουά του


 
 Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδας μας στο τουρνουά που έγινε στην Λάρισα. Στον ημιτελικό χάσαμε δύσκολα στο τέλος απο την ομάδα του Αστέρα Λάρισας με 75-61. O ΓΣ ΒΟΛΟΥ ήταν συνεχώς «κοντά» στο σκόρ και μάλιστα στο 34' προηγούταν με 58-56. Η εμπειρία, αλλά και η υπεροπλία του ΑΣΤΕΡΑ κοντά στο καλάθι έδωσαν τελικά την νίκη στην ομάδα της Λάρισας. 
  Στον  μικρό τελικό κερδίσαμε την ομάδα της ΑΕΛ με 68-63.Ο ΓΣΒ δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι (λόγω και της κούρασης από το παιχνίδι του Σαββάτου), αλλά όσο περνούσε ο χρόνος, η ομάδα έβρισκε «τα πατήματά της» και με πίεση στην άμυνα, ταχύτητα και σωστές επιλογές στην επίθεση κατόρθωσε να κερδίσει το παιχνίδι.
 Οι οικοδεσπότες επιβλήθηκαν με 61-47 της Ελασσόνας, στον τελικό, και κατέκτησαν τον άτυπο τίτλο του τουρνουά.  Από την πλευρά της, η Ελασσόνα για να προκριθεί στον τελικό χρειάστηκε να κάμψει με 62-48 την αντίσταση της έτερης διοργανώτριας ΑΕΛ.
 Aν και ήταν τα πρώτα φιλικά για την φετινή αγωνιστική περίοδο, η ομάδα του Γιώργου Κοσμάτου έδειξε ότι θα είναι πρωταγωνίστρια και μια από τις διεκδικήτριες της ανόδου στην Γ Εθνική κατηγορία.
 Η ομάδα διατήρησε τον περσινό βασικό κορμό των παικτών της, προσθέτοντας σε αυτόν παίκτες έμπειρους Τσαπραϊλη, Καλογερόπουλο (μεταγραφές από Μεταμόρφωση και ΓΣ Αλμυρού αντίστοιχα), Διακουμή, Αποστολίδη (επανήλθαν στην ομάδα), αλλά και νεαρούς που προέρχονται από τις υποδομές της, Κοντογιάννη, Κουρουπάκη, Μαστραφτσή.