Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Σεμινάριο προπονητών μπάσκετ Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ (17/11/2013)

Σεμινάριο προπονητών μπάσκετ Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την  Κυριακή 17/11/2013 εσωτερικό σεμινάριο προπονητών μπάσκετ του Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ με θέμα « Ορισμός  ασκήσεων  και μεθοδολογία διδασκαλίας στα τμημάτων υποδομής». 
Παρουσιάστηκαν  τέσσερεις θεματικές ενότητες:
1.      Βασική Τεχνική
2.      Άμυνα
3.      Επίθεση
4.      Αιφνιδιασμός

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να διαμορφωθεί  με την συμμετοχή όλων των προπονητών ένα ενιαίο σχέδιο ανάπτυξης με  συγκεκριμένη μεθοδολογία διδασκαλίας των βασικών τεχνικών και κοινό αρχείο ασκήσεων.
Ορίστηκαν οι βασικές προδιαγραφές εκτέλεσης των ασκήσεων και ορίστηκαν τα τεχνικά σημεία διδασκαλίας.
Επίσης , καθορίστηκε ο τρόπο διδασκαλίας και επικοινωνίας με τους αθλητές.

Την ευθύνη για την οργάνωση  και την υλοποίηση  του σεμιναρίου είχε η ομάδα προπονητών του Συλλόγου με τον  τεχνικό σύμβουλο του τμήματος μπάσκετ του Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ  Κώστα Κουρκούμπα.

Παραβρέθηκαν επίσης , όλοι οι προπονητές των τμημάτων υποδομής του συλλόγου καθώς και οι  προπονητές μπάσκετ του συλλόγου ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Στο χθεσινό σεμινάριο αναπτύχθηκε η 1η θεματική ενότητα «Βασική –Τεχνική». Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες θεματικές ενότητες, καθώς και πρακτική άσκηση στο γήπεδο.
 
Στα διαλείμματα όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν  πλούσιο catering που υπήρχε στο χώρο, προσφορά του εφόρου του τμήματος κου Κουρουπάκη.

Το τμήμα μπάσκετ του Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου της σχολής για την ανάγκες του σεμιναρίου