Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

«Χέρι - χέρι» συνεχίζουν Γυμναστικός και Αιολικός ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ www.taxydromos.gr



Σε μία σημαντική κίνηση, σχετικά με το μέλλον του συλλόγου, προχώρησαν οι ιθύνοντες του Γ.Σ. Βόλου, αποφασίζοντας να συνεργαστούν με τον Αιολικό.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ομάδας επίλεκτων αθλητών από τα παιδικά τμήματα των δύο συλλόγων, η οποία την προσεχή αγωνιστική σεζόν, θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΘ, με το όνομα «Αιολικός Βόλου».

Η συγκεκριμένη ομάδα θα παρακολουθείται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από τους συνεργάτες του Γιώργου Κοσμάτου και οι διακριθέντες ενδέχεται να στελεχώσουν το αντρικό τμήμα του Γ.Σ. Βόλου. Στόχος είναι η βελτίωση των νεαρών καλαθοσφαιριστών και η προώθησή τους στην ομάδα του Γυμναστικού, αν και εφόσον δείξουν καλά στοιχεία.

Οσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας του Αιολικού, που φέτος θα αγωνιστεί στη Β’ ΕΣΚΑΘ, αποκτήθηκαν στην κατηγορία Παίδων, με τη μορφή δανεισμού, οι παρακάτω αθλητές: Τσιβιούρας, Νικόπουλος, Ντίνας, Παπαδόπουλος, Ζουρνατζής, Κωστόπουλος, Βουρούκος, Αντωνόπουλος, Καπραβέλος, Μαστραφτσής, Κομμάτας και Κατσαούνης.

Το ρόστερ συμπληρώνουν οι αθλητές του Αιολικού, Σέρρης, Μπούρας, Φερχάτι, Τσίρος, Φώτης, Μπέμπης και Ιμανίμογλου.

Προπονητές της ομάδας θα είναι οι Σαμαράς και Τύμπας, ενώ τεχνικός σύμβουλος θα είναι ο κ. Κουρκούμπας. Η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου και ήδη έχουν δοθεί τα πρώτα φιλικά.
 
«Μήνυμα για ένα καλύτερο μέλλον»

Ικανοποιημένος από τη συνεργασία των δύο συλλόγων και πεπεισμένος ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα πετύχει, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας, ο προπονητής Παναγιώτης Τύμπας.

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Πρόκειται για κάτι το πρωτοποριακό, που θα βοηθήσει πολύ την ανάπτυξη του βολιώτικου μπάσκετ. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι, ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα, ο Γ.Σ. Βόλου να απαρτίζεται από νεαρούς Βολιώτες αθλητές, πράγμα απόλυτα υγιές και σωστό. Περνάμε, όμως, κι ένα μήνυμα: Το μπάσκετ της πόλης μας, προκειμένου να πάει μπροστά, οφείλει να στηρίζεται σε μία και μοναδική ομάδα, με δυνατό πυρήνα, που θα απαρτίζεται από Βολιώτες καλαθοσφαιριστές. Εμείς, με το πνεύμα της συνεργασίας που προβάλλουμε, επιθυμούμε να προτρέψουμε και τις άλλες ομάδες να κάνουν το ίδιο και να σταματήσει, επιτέλους, ο ανόητος ανταγωνισμός μεταξύ μας και μεταξύ τους. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Κουρκούμπα, που πίστεψε σε αυτήν την προσπάθεια και χωρίς τη δική του στήριξη, δε θα πετυχαίναμε τίποτα».

ΚΩΝ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ